Predstavnik UEFA Foundation for Children posjetio OFK

Predstavnik UEFA Foundation for Children posjetio OFK "Bihać"

21.04.2024. | Autor: OFK Bihać

Još jedna radna i dinamična subota na terenu OFK "Bihać", budućem Sportskom centru "Prekounje".

Naime, danas je predstavnik UEFA Foundation for Children Sršen Matej posjetio naš klub u okviru projekta kojeg implementira naš klub, kako bi se upoznao sa radom i aktivnostima našeg kluba.

Kako smo ranije upoznali naše prijatelje i javnost, OFK "Bihać" je jedini klub iz Bosne i Hercegovine koji je prošao na ovom pozivu UEFA Foundation for Children, a tokom cijele godine će trajati realizacija istog.

S obzirom da dio planiranih troškova u budžetu navedenog projekta jeste i ulaganje u infrastrukturu, upoznali smo našeg gosta i sa projektom izgradnje Sportskog centra "Prekounje", prezentirali projekat i detaljnije pojasnili troškovnik i stavke koje su u okviru projekta UEFA Foundation for Children.

Danas su nas također posjetili i predstavnici UNHCR Bosnia and Herzegovina koji su značajno učestvovali u nabavci opreme koja će biti ugrađena u okviru Sportskog centra "Prekounje", gradonačelnik Elvedin Sedić u ime GRAD BIHAĆ, te predsjednik Gradski sportski savez Bihac Smiljanić Saša.

Uskoro očekujemo i početak radova i ugradnje opreme od strane GRAD BIHAĆ, a sve u cilju da do jeseni ove godine otvorimo Sportski centar "Prekounje".

Želimo se ovom prilikom zahvaliti i organazacijama World Vision Bosna i Hercegovina, CWS, JRS BiH i IPSIA BIH, sa kojima smo ostvarili veoma dobru saradnju i koji su nam omogućili danas učešće djece iz PPC Borići.

Predstavnik UEFA Foundation for Children posjetio OFK